De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Foodbloggers als culinaire curatoren

Verrijken foodbloggers de culinaire journalistiek?

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Foodbloggers als culinaire curatoren

Verrijken foodbloggers de culinaire journalistiek?

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Onderzoek naar de vraag of foodblogs de culinaire journalistiek verrijken. Middels een enquête onder meer dan 100 foodbloggers is een profiel gemaakt van de Nederlandse foodbloggers. Een panel experts van onder andere culinair journalisten, hoofdredacteuren van culinaire bladen en foodbloggers geeft antwoord op de vraag of foodbloggers de journalistiek verrijken. Uit het onderzoek blijkt dat foodbloggers veelal journalistieke normen en waarden in acht nemen bij het maken van hun blogs, al is er geen ambitie om journalistiek te werk te gaan. Ook is gekeken naar hoe bloggers aan hun inkomsten komen en welke keuzes daarbij gemaakt worden. Hieruit blijkt dat veel bloggers waarde hechten aan geloofwaardigheid en eerlijkheid. Veel bloggers hebben een niche waar de gevestigde culinaire media niet zo diep op kunnen ingaan. Hierin vormen blogs een aanvulling op de bestaande journalistiek. Echter zijn de blogs zelf vaak geen journalistiek te noemen doordat ze met name focussen op recepten. Bovendien ontbreekt het bloggers vaak aan de kennis om goed te kunnen filteren welke informatie juist is.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingJournalistiek
AfdelingAcademie Journalistiek & Communicatie
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk