De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De zoektocht naar een geschikte eindbestemming voor een Egyptisch dodenmasker

Open access

De zoektocht naar een geschikte eindbestemming voor een Egyptisch dodenmasker

Open access

Samenvatting

Dit afstudeeronderzoek is uitgevoerd ter afsluiting van de Saxion HBO studie Archeologie. Deze afstudeerperiode werd begeleid door drs. Leo Smole, Senior-archeoloog en Depotbeheer bij afdeling Erfgoed van de gemeente Arnhem. Er is in samenwerking met verschillende specialisten onderzoek gedaan naar een Egyptisch dodenmasker.
Eigenaar Jeroen Oosterbaan prioriteerde voor dit onderzoek het terughalen van verloren context zoals datering, materiaal en herkomst. Uiteindelijk is in overleg met de betrokken partijen besloten om daarnaast toe te werken naar een advies over een geschikte bestemming. Op basis van literatuuronderzoek, dateringsonderzoek als parallellenonderzoek, materiaalonderzoek (SEM-EDX), herkomstonderzoek bestaande uit archiefonderzoek en tenslotte onderzoek omtrent wet- en regelgeving rondom erfgoed, is allereerst verloren context teruggehaald.
Uiteindelijk is antwoord gegeven op de hoofdvraag van dit onderzoek; wat is de meest geschikte eindbestemming voor het Egyptisch dodenmasker? Op basis van de antwoorden op de onderzoeksvragen en hoofdvraag is allerlaatst, na het terughalen van de context en behandelen van de erfgoedkwestie een advies gegeven aan de eigenaar.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingArcheologie
Datum2023-07-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk