De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Gezonde voedselomgeving in het medewerkersrestaurant

adviesrapport over het stimuleren van de gezonde voedselkeuze binnen het medewerkersrestaurant van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Gezonde voedselomgeving in het medewerkersrestaurant

adviesrapport over het stimuleren van de gezonde voedselkeuze binnen het medewerkersrestaurant van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Samenvatting

Als ziekenhuis draait alles om gezondheid, toch worden er dagelijks frituursnacks, suikerrijk producten en andere ongezonde verleidingen aangeboden. Tijdens onze beroepsopdracht hebben wij de gezonde keuze binnen het medewerkersrestaurant binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis op een verleidelijke manier proberen aan te bieden. Hierbij is gekeken naar het gedrag van de medewerkers en het voedselaanbod in het restaurant. Door middel van nudging en eetwissels zijn de gezonde producten verleidelijker gemaakt. Zo worden de medewerkers gestimuleerd in het maken van de gezonde keuze met als uiteindelijke doel de vitaliteit van de medewerkers te bevorderen.

OrganisatieHAS Green Academy
AfdelingVoedingsmiddelentechnologie
Food Design and Innovation
LectoraatGroene Gezondheid
Voeding en Gezondheid
PartnerJeroen Bosch Ziekenhuis
Datum2023-06-23
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk