De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De business case achter deelconcepten in bouwlogistiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De business case achter deelconcepten in bouwlogistiek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Uit: M. Kraan, S. Weijers, & B. Vannieuwenhuyse (Eds.), Bijdragen Vervoerslogistieke Werkdagen 2022, University Press Zelzate (p. 301-313)
De deeleconomie biedt mogelijkheden voor mkb-bedrijven in de bouwlogistieke ketens om de operationele kosten te verlagen en te komen tot een duurzamere inzet van middelen. Adoptie van deeleconomie concepten wordt echter belemmerd door het bestaande business model, de concurrentiepositie van de bedrijven alsook de onduidelijke business cases van deze concepten voor de individuele partijen. Aan de hand van een simulatiemodel wordt inzicht gegeven in baten en de lasten voor de individuele partijen bij het gebruik van deeleconomie concepten. In het model worden vier deeleconomie totaaloplossingen gesimuleerd welke worden afgewogen worden op basis van de kosten, uitstoot van emissies, productiviteit, flexibiliteit en tijdsaspecten van de aanlevering. Door het simulatiemodel in te zetten als onderdeel van een serious game kan, in bijeenkomsten met partijen in de bouwlogistieke ketens, het simulatiemodel bijdragen aan bewustwording van de mogelijkheden die de deeleconomie biedt voor deze partijen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Rotterdam
LectoraatCentre of Expertise HRTech
Gepubliceerd inM. Kraan, S. Weijers, & B. Vannieuwenhuyse (Eds.), Bijdragen Vervoerslogistieke Werkdagen 2022 University Press Zelzate, Pagina's: 301-313
Datum2022-03-10
TypeConferentiebijdrage
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk