De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

‘Opvallend’ Valgevaar!!! Of toch niet (meer)?!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

‘Opvallend’ Valgevaar!!! Of toch niet (meer)?!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Op de afdelingen 6, locatie Oudenrijn, en C2, locatie Nieuwegein, van het St. Antonius ziekenhuis zijn valincidenten een veelvoorkomend probleem. Het is belangrijk dat deze zoveel mogelijk worden voorkomen, omdat ze gevolgen kunnen hebben op lichamelijk, psychosociaal en maatschappelijk gebied. Het doel van dit onderzoek is om het aantal valincidenten op beide afdelingen te reduceren.. De hoofdvraag van dit onderzoek is: ‘Welke factoren kunnen gevonden worden om de oorzaken van de valincidenten te verklaren en op welke wijze kan worden bereikt dat het aantal valincidenten vermindert op beide afdelingen?’
Aan het eind van de onderzoeksperiode is een campagneweek georganiseerd om een start te maken met het introduceren van interventies die mogelijk het aantal valincidenten verminderen. Ook zijn valpreventiesetjes geïntroduceerd. De valpreventiesetjes bevatten een lijst met interventies, een transferkaart, een alertheidsproduct en antislipsokken. Het vergroten van de kennis werd gerealiseerd door het houden van klinische lessen.
Ondanks dat gestart is met het invoeren van enkele maatregelen om het aantal valincidenten te reduceren, kan hierin nog veel worden bereikt.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingVerpleegkunde
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk